luni, 23 februarie 2009

Chivu semnează azi cu Inter?

Cristi Chivu a jucat trei ani la Roma, formaţie la care a devenit unul dintre cei mai buni fundaşi din Serie A.

Cristi Chivu va deveni, luni sau cel târziu marţi, jucătorul lui Internazionale Milano. Campioana Italiei i-a făcut Romei cea mai mare ofertă de până acum: 14 milioane de euro plus
Obinna.

Astăzi are loc ultima întâlnire, decisivă pentru soarta lui Chivu, între preşedintele lui Inter, Massimo Moratti şi omul care "taie şi spânzură" la formaţia romană, administratorul delegat Rossella Sensi.

În cazul în care părţile vor ajunge la un acord, Chivu va semna un contract pe patru sezoane, de circa 4,5 milioane de euro pe sezon. Această ofertă, care este mai mare decât a Barcelonei, pare a fi de nerefuzat pentru fotbalist. Antrenorul clubului italian AS Roma, Luciano Spalletti, a declarat că echipa sa este nevoită să-l vândă pe fundaşul român pentru 18 milioane de euro. "Am înţeles decizia lui Cristian Chivu, iar el a fost corect mereu. Decizia sa a fost dictată de numere, de vârstă şi de motivaţie. I-a fost oferit un contract atât de impresionant - şi el ne-a dăruit multe nouă - aşa că este de înţeles şi de acceptat. Cu banii pe care o să îi luăm pentru Chivu vom achiziţiona jucători ofensivi", a declarat antrenorul Romei în cotidianului "Il Romanista".

Milito, mai dorit decât Chivu la Barcelona

Potrivit unui sondaj al cotidianului "El Mundo Deportivo", Cristi Chivu a primit doar 44 la sută din voturile participanţilor. Pe primul loc în acest clasament, pentru ocuparea unui loc în mijlocul apărării catalane, se află argentinianul Milito, care a primit 56 la sută din voturile fanilor.

Cristi, falimentat de manele

Căpitanul "tricolorilor", Cristi Chivu, are o mare problemă. Nu în viaţa sportivă, ci în afaceri. Chivu, deţinătorul unui club cu muzică hause-dance în Timişoara, se pregăteşte de faliment. Motivul este simplu: în jurul localului fotbalistului au "răsărit" discoteci mult mai puţin "selecte" decât localul internaţionalului român şi, deci, mult mai ieftine. În plus, discotecile cu pricina se axează, majoritatea, pe muzică orientală şi manele, ritmuri preferate în special de tinerii din zona complexului studenţesc din oraşul de pe Bega. Tot în acea zonă, Chivu deţine şi o terasă, administrată de mama sa, însă această afacere merge foarte bine.

Mai nou, potrivit unor apropiaţi ai jucătorului, acesta doreşte să-şi deschidă, tot în Timişoara, un restaurant, iar locaţia pe care şi-ar fi ales-o este în centrul oraşului, pe lângă Piaţa Unirii. În acea zonă, căpitanul naţionalei ar fi vecin cu Dan Negru şi Marius Tucă, proprietari şi ei a două restaurante în centrul Timişoarei.