luni, 23 februarie 2009

Steaua mai vrea cinci straini

Gigi Becali a dezvaluit ca Hagi i-a dat o lista cu stranieri care valoreaza 4 milioane de euro.

Gigi Becali a recunoscut ieri ca antrenorul Gica Hagi si managerul Adi Ilie i-au dat lista cu fotbalistii pe care-i doresc adusi in lotul Stelei.

„Nu va pot spune numele de pe lista. Sunt cinci straini. Nu va spun nume, fiindca nu stiu sigur daca-i putem lua pe toti. Eu le-am promis ca incerc sa-i iau pe toti. Nu sunt niste tinte grele, dar cel mai dificil o sa fie la negocierea salariilor, fiindca nu pot sa fac discrepante fata de restul echipei. Prima tinta este un fundas central sau chiar doi. Vreau sa fac la Steaua un lot de 20-25 de fotbalisti de aceeasi valoare si, daca este nevoie, sa poata sa schimbe cate 11 pe meci”, a spus ieri Gigi Becali.

Inainte sa se lanseze in speculatii privind piata transferurilor internationale, latifundiarul s-a dat in stamba sambata, la antrenamentul echipei, de unde a fost dat afara, in cele din urma, de Hagi. Becali a infulecat parizer, s-a plimbat cu bicicleta, a facut streching, a incins o miuta cu varul sau Virgil Becali si cu politicianul social-democrat Viorel Hrebenciuc, omul care l-a sfatuit pe Gigi sa intre in politica.

Vatca in locul lui Abbiati

Viziunea lui Becali despre fotbal s-a schimbat radical. In urma cu nici doua luni, Gigi tuna si fulgera impotriva stranierilor, spunand ca s-a lecuit de ei si ca vrea sa aduca la echipa numai romani.

„Vom lua cate unul-doi fotbalisti de la toate echipele care ne-au batut in campionatul trecut”, s-a falit latifundiarul. Apoi, ca sa iasa cu orice pret in evidenta, Gigi si-a schimbat declaratiile despre straini si a mai anuntat niste tinte fantasmagorice: Belluschi, Carrizo (ambii de la River Plate), Abbiati (AC Milan), Amelia (Livorno) si multi altii.

Deocamdata a transferat doar sase romani (Valentin Badoi, Rica Neaga, Cosmin Vatca, Mihai Gurita, Mihai Pintilii si Eric Bicfalvi) si un strain (nigerianul Ifeanyi Emeghara). Daca va mai achizitiona alti cinci straini, Steaua ar bate recordul din istoria sa la capitolul „stranieri”, cu opt jucatori legitimati. Gigi Becali nu stie ce se va intampla cu portarul brazilian Andrey, care ar fi trebuit sa ajunga la Kaprun, dar nu a mai sosit: „Sa fie sanatos
. Ce, suntem in criza de portari?”. „O sa fie un an glorios pentru Steaua”, a fost ultima profetie a pipereanului.

„Para” a plecat

Pana la noile achizitii, care valoreaza 4 milioane de euro, Steaua s-a despartit ieri de cel mai vechi component al echipei, Sorin Paraschiv, prezent in prima formatie din 1999 si care, de foarte multe ori, a purtat si banderola de capitan. „Para” a parasit ieri cantonamentul de la Kaprun impreuna cu Gigi Becali si cu apropiatii acestuia.

Din superstitie, Paraschiv a refuzat sa dea declaratii oficiale despre plecarea la Rimini, divizionara secunda din Italia. El si-a luat ramas bun de la coechipieri si a fost condus pana la masina de cel mai bun prieten al sau, atacantul Rica Neaga.

Sorin a facut un tur de forta. Ieri, cum a ajuns in tara, a mers la nunta coechipierului Vasilica Cristocea, caruia i-a fost nas. Astazi, el va pleca spre Rimini, pentru vizita medicala, va semna contractul, dupa care va reveni in tara pentru a-si aranja plecarea definitiva in Peninsula, unde va merge impreuna cu familia. Steaua va primi pentru Paraschiv 500.000 de euro de la divizionara secunda din Italia.

MARE MECI, MARE

Patronul stelist, arogante cu jurnalistii

Meciul dintre echipele ziaristilor, de o parte, conducatorii si antrenorii Stelei, de cealalta parte, pe care Gigi Becali l-a programat din tara, a avut loc sambata seara. Stiind ca n-are cum sa piarda cu o echipa din care faceau parte „Regele” Gica Hagi si „Cobra” Adrian Ilie, Gigi Becali a fost sigur ca „aroganta” era ca si realizata. Imbracat

intr-un trening haios, latifundiarul a starnit zambete inca dinaintea disputei. Dupa ce a reusit un gol de pe linia portii, Gigi Becali a fost luat in marcaj de trimisul EVZ. La primul contact, intr-un duel unu la unu, patronul a cazut ca secerat in careu. „Razboinicul” a decis singur: penalty! A ratat. Oamenii lui Gigi s-au impus cu 9-3.


S-A INTORS LUMEA PE DOS

Hagi a facut flotari in fata lui Lungu!

Gica Hagi a impartit ieri lotul in doua. O parte a lucrat de dimineata la teren, iar cealalta la sala, iar dupa-amiaza s-a procedat invers.
„Regele” a comandat mai multe faze ofensive cu o linie de mijloc formata din Croitoru, Radoi, Bostina, Ochirosii si atacantii Dica si Iacob, contra portarului Lungu si a fundasilor Saban, Goian (Tudose), Prunescu si Nesu.

La finalul antrenamentului, toti jucatorii (mai putin Nesu), dar si Hagi si Adi Ilie l-au supus pe tanarul portar Cezar Lungu la patru serii de suturi din marginea careului. Daca primea mai mult de doua goluri, tanarul goalkeeper trebuia sa faca un anumit numar de flotari, dar daca primea numai unul, toate vedetele trebuiau sa faca flotari in fata lui.

Chiar de la prima serie, Lungu a castigat lupta si si-a vazut visul de a-i vedea pe toti executand cate zece flotari in fata sa! „M-am concentrat si mi-a iesit. La Dica mi-a fost cel mai frica”, a recunoscut tanarul portar. Lungu a dezvaluit ca idolul sau este fostul portar stelist, bielorusul Vasili Hamutovski.