luni, 23 februarie 2009

Răsvan Popescu: Trebuie să rezolvăm problema exprimării incorecte la radio şi televizor

Răsvan Popescu, preşedintele interimar al CNA, a declarat, într-un interviu NewsIn, că CNA urmează să treacă printr-un proces de reformă şi că doreşte înfiinţarea unei funcţii de secretar general al consiliului.

Noul preşedinte al CNA a spus că va propune realizarea unei monitorizări speciale a programelor după criteriul corectitudinii în exprimare pentru a rezolva problema modului în care se vorbeşte, în prezent, la radio şi la televizor.

Răsvan Popescu a mai declarat că noua formă a Legii audiovizualului trebuie adoptată în lunile septembrie - octombrie pentru ca, la apropiatele alegeri, să poată fi aplicate prevederile privind reflectarea corectă a campaniilor electorale în audiovizual. El este de părere că modificările din legislaţia audiovizuală românească şi europeană vor aduce mai mulţi bani
televiziunilor şi că vor spori calitatea programelor.

Noul preşedinte al CNA crede că închiderea unui post de televiziune din cauza abaterilor de la lege este o măsură extremă care nu este de dorit şi care poate fi evitată prin majorarea cuantumului amenzilor.