duminică, 16 august 2009

Comisia Nemirschi verifica si atribuirea unui alt contract

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Nemirschi verifica si atribuirea prin incredintare directa a unui contract de creatie publicitara in valoare de 15.000 de euro catre firma
Still Print Forward, dupa ce, la propunerea membrilor, si-a extins prerogativele, informeaza Mediafax.

Existenta contractului de creatie publicitara, atribuit firmei
Still Print Forward, a fost mentionata in premiera, miercuri, de ministrul Nicolae Nemirschi , in fata comisiei parlamentare de ancheta, cu ocazia audierii sale pe tema incheierii unui act
aditional in valoare de jumatate de milion de euro la un contract din 2008 intre Ministerul Mediului si firma Ars Advertising, act aditional despre care presa a relatat ca ar fi fost incheiat cu nereguli.

Ministrul Mediului a mentionat existenta unui contract de 15.000 de euro atunci cand a fost intrebat daca institutia pe care o conduce a mai incheiat si alte acte aditionale la contractul cu Ars Advertising, in afara celui de 500.000 de euro despre care fusese chemat sa dea detalii. Nemirschi a precizat ca acel contract de 15.000 de euro nu este o anexa a celui cu Ars Advertising, ci unul incheiat "in contextul celui cu Ars Advertising".

"Prin anexa de jumatate de milion de euro despre care am fost chemat sa dau detalii se cumpara
spatiu publicitar, spatiu
de difuzare. Trebuia sa avem insa ce difuza, iar contractul de creatie publicitara expirase, asa ca era nevoie de unul nou. Asa s-a ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa alocam, prin incredintare directa, un nou contract de creatie publicitara. Valoarea lui permite incredintarea directa, asa ca am procedat in consecinta", a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Nemirschi, la finalul audierii sale.

Dupa audierea de miercuri a ministrului Nemirschi, parlamentarii din comisia de ancheta au pus intrebari si secretarului general al Ministerului Mediului, Virginia Stefanica.

La fel ca si Nemirschi, si aceasta a avut parte de un tratament in principiu corect din partea membrilor comisiei, singurul atac indreptat impotriva ei fiind o referire voalata a unuia dintre membrii forului parlamentar la relatia dintre Nemirschi si Virginia Stefanica (Nemirschi este nasul de cununie al secretarului general Stefanica, n.r.).

Stefanica a raspuns clar celor mai multe intrebari adresate de parlamentari, la unele dintre acestea precizand ca va furniza raspunsuri prin specialistii institutiei, in zilele urmatoare.

Secretarul general si-a notat, inainte de finalul audierii sale, toate documentele
solicitate de membrii comisiei de ancheta in cazul Nemirschi si a promis ca toate vor fi transmise membrilor "in cel mai scurt timp".