duminică, 16 august 2009

Penescu: 'Bagă 3.000 de dolari, ca de obicei'

„Adevărul“ vă prezintă convorbirile în care Marcel Lică a negociat cu piteştenii preţul pentru victoria celor de la Argeş în meciul cu Oţelul. Câştigarea meciului FC Argeş - Oţelul Galaţi l-a costat pe patronul echipei piteştene, Cornel Penescu, 33.000 de dolari. Oficialii FRF nu au fost străini de acest blat!

Procurorii anticorupţie au făcut „traseul“ şpăgii încasate de observatorul Marcel Lică, de arbitri, dar şi de delegaţii FRF pentru a favoriza echipa FC Argeş în meciul disputat la data de 23 noiembrie 2008, în etapa a 16-a a Ligii I din sezonul 2008 – 2009. FC Argeş a întâlnit atunci, pe teren
propriu, echipa Oţelul Galaţi, scorul final fiind 3 -2.

Cum au împărţit şpaga arbitrii şi delegaţii FRF

Conform DNA, din cei 33.000 de dolari, „inculpatul Marcel Lică a primit 2.000 de dolari, iar inculpatul Marcel Savaniu a luat suma de 3.000 de dolari. Pentru restul sumei remise cu titlul de mită se va disjunge cauza şi se vor continua cercetările faţă de învinuiţii Marius Martiş , Dan Roşu, cât şi faţă de alte persoane delegate de FRF la acest meci“.

Partida a fost arbitrată la centru de către Marius Martiş, iar tuşieri au fost Marcel Savaniu şi Dan Roşu. Observator a fost Marcel Lică, cel care la vremea respectivă ocupa şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

De altfel, Lică a fost cel care a „negociat“ câştigarea meciului de către echipa argeşeană, conform interceptărilor telefonice realizate în dosarul
care a zguduit lumea arbitrajelor din România. Marcel Lică a primit şpaga la restaurantul Castelul din Piteşti, prin intermediul lui Liviu Făcăleaţă, mâna dreaptă a lui Cornel Penescu.

Tot de la Marcel Lică, Făcăleaţă a aflat că asistentul Marcel Savaniu va fi delegat la acest meci. Astfel că observatorul FRF s-a oferit să discute chiar el cu Savaniu.