duminică, 16 august 2009

Un poliţist din Piteşti a folosit arma din dotare pentru a prinde un şofer fără permis

Trei echipaje de la poliţia rutieră Argeş, două echipaje de la serviciul de ordine publică şi un echipaj de mascaţi din cadrul Jandarmeriei Argeş au intervenit, duminică seara, pentru a prinde un şofer care nu a oprit la semnalul agenţilor de circulaţie, transmite corespondentul NewsIn.

Iulian Călin, de 41 de ani, din Piteşti, conducea, duminică, un autoturism Cielo, când agenţii de circulaţie i-au făcut semn să oprească. Bărbatul a ignorat echipajul poliţiei rutiere şi a fugit. Imediat s-au organizat filtre pentru prinderea lui şi au fost solicitate prin staţie întăriri.

Bărbatul, care fusese depistat, săptămâna trecută, în stare de ebrietate la volan, motiv pentru care îi fusese suspendat permisul de conducere, a abandonat autoturismul şi a încercat să escaladeze gardul unei gospodării de pe strada Ştrandului din Piteşti. În imobilul respectiv trăiesc mai multe familii
de rromi.

După ce echipajele de poliţie au reuşit să-l prindă şi să-l bage într-un autoturism
de poliţie, zona a fost încercuită de câţiva zeci de rromi, care au încercat să-l elibereze pe suspect.

În momentul în care lucrurile păreau să scape de sub control
, un agent de poliţie a folosit pistolul din dotare şi a tras un foc de armă în plan vertical, pentru a împrăştia mulţimea de rromi. Rromii s-au dat în spectacol şi una dintre femei a cerut insistent să vină Salvarea, motivâd că a suferit un atac de panică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeş, inspectorul Robert Radu, şoferul va fi cercetat în stare de libertate, pentru infracţiunea de conducere fără permis.